GönderenKonu:  (Okunma sayısı defa)

admin

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 1
  • Üyelik Tarihi: 15-08-2011
Çubucak Orman Kampı
Tarih : 23-09-2011 Saat : 19:46

1971 yılında Hizmete açılan Çubucak Orman Kampı, Marmaris Datça Karayolu üzerinde 23.km’de Jandarma karakolu bitişiğindedir. 230 dönüm sahaya ve 900 metre sahil şeridine sahip olan kamp, 01 Nisan-31 Ekim Döneminde Kamping olarak hizmet vermekte olup, günübirlik (piknik amaçlı) ziyaretlere yıl boyunca açıktır.
 

Çubucak Orman Kampı coğrafi konumu sebebiyle sürekli olarak kuzeyden yada güneyden esinti alan iklimi ile çok düşük nem oranına sahiptir. Yaz mevsiminin en sıcak bunaltıcı günlerinde bile geceleri rahat uyunabilmektedir.

Kamp sahası kızılçam, sığla, mersin, sandal ve defne ağaçlarıyla kaplı olup koyu gölgeliktir. Kampta sıcak ve soğuk duşlar,çamaşır ve bulaşık yerleri yeterli sayıda wc kabini, kanalizasyon sistemi ve elektrik dağıtım panoları hizmete sunulmuştur.

Ayrıca çok yönlü spor sahaları, geniş kullanım amaçlı ahşap iskelesi piknik alanları ve piknik masaları bulunmaktadır.

Kamp içerisinde bulunan alış-veriş ünitesinde; market, manav, restoran, cafe, internet cafe oyunlar (bilardo, atari, masa futbolu, okey, tavla vb.) Ve değişik beğenilere hitap eden pazar tezgahları hizmet vermektedir. Bunların dışında Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında hergün kamp giriş kapısı karşısında köylü üretici pazarı kurulmaktadır.

Çadırı olmayan ziyaretçilerin konaklama taleplerini karşılamak amacıyla çadır kiralama hizmeti verilmektedir. Kampta tatili geçiren kampçıların büyük çoğunluğu her sene geldikleri için; eşya taşıma sorununu köylülerden cüzzi bir ücret karşılığında depolama hizmeti satın alarak çözüm üretmiştir. Kampa arabasız gelen kampçılara hizmet veren dolmuş servisi Marmaris - Çubucak arasında saat başı seferler düzenlemektedir. Bütün şehirlerden Muğla’nın Datça ilçesine sefer yapan tanınmış firmalara ait yolcu otobüsleri ile kampa direkt ulaşmak mümkündür.

Türkiye’nin en çok tercih edilen kampı olan Çubucak’ta deniz küçük çocukların kullanımına imkan veren sağlıkta olup zemin kumdur.

Kampta denizin, güneşin, mehtabın ve ormanın kampçılara sunduğu güzellikler yanında; kamplar tarafından her türlü eğlence faaliyetleri,yarışmalar, spor aktiviteleri, deniz sporları, tekne gezileri gibi etkinlikler düzenlenmektedir. Çubucak Orman Kampı size unutulmaz bir tatil vaat ediyor.

Bahar'dan yaz'a geçerken mevsim değişikliği bir yorgunluk, bir bezginlik, bir vurdumduymazlık, bir adam sendecilik yarattı ise Çubucak koyu bu derdinize derman olur.

Burası insanda tiryakilik yapıyor, gündüzleri bol güneş ve deniz, gece esintili dağ havası...

Burada edinilen dostluklar uzun ömürlü oluyor.
Bazı çocuklar burada dünyaya gelip yine burada evleniyor...

Tatil bittiğinde ise çubucaktan ayrılmak bayaa hüzünlü oluyor.

Bir daha ki seferi iple çekiyor insan
Hiç gitmemiş olanlara Çubucak'ı keşfetmelerini öneriyorum...